Vijesti     -     Kontakti

U Rakovici se gradi poslovni centar Plitvice MOL - otvorenje u studenom ove godine

Pumpa

U pratnji načelnika Općine Rakovica Mihovila Bićanića županica Martina Furdek Hajdin danas je posjetila gradilište budućeg trgovačkog centra Plitvice MOL koji se gradi na području općine Rakovica, u Grabovcu. Na površini od 17 tisuća kvadrata izgradit će se poslovni sadržaji s trgovinama i restoranom te moderna benzinska postaja. Radove izvodi Građevinsko poduzeće KRK, a centar bi trebao biti otvoren u studenom 2021. godine. Investitor u ovaj projekt, koji će osigurati nava radna mjesta na području Rakovice, je tvrtka Dodić grupa iz Zagreba.

Kampanja cijepljenja nastavljena cijepljenjem u Slunju - županica dolaskom dala potporu akciji

Slunj cijepljenje

Nastavlja se kampanja i dostupnost cijepljenja u Karlovačkoj županiji. Tako su danas mobilni timovi Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije i Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije cijepili građane na punktu u Slunju. Cijepljenje građana protiv COVID-19 došle su podržati i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić te ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić.
U procjepljivanju građana sudjelovala je saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić.

Potpisan sporazum za izgradnju vodoopskrbnog sustava Lička Jesenica - Rakovica - NP Plitvička jezera

ZKUH6170U srijedu, 28. srpnja županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, u nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, ministra obrane Maria Banožića te direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, potpisala je Sporazum o izradi projektne dokumentacije za građenje dobavnog vodoopskrbnog sustava Lička Jasenica – Rakovica – NP Plitvička jezera.

Županica na Vivodini održala sastanak s predstavnicima Udruge vinogradara, vinara i voćara Ozalj

IMG 20210728 WA0000

Organizacija turističkih manifestacija na području Vivodine bila je tema sastanka kojeg su u srijedu, 28. srpnja, na Vivodini održali županica Martina Furdek Hajdin, gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak, direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak i direktor Turističke zajednice područja Kupa Toni Šarić s predstavnicima Udruge vinogradara, vinara i voćara Ozalj. Razgovaralo se o planovima i mogućnostima organizacije i provođenja turističkih događanja na ovom području, a u koje je uključena ova vrijedna Udruga. Ozaljski i Vivodinski kraj pružaju brojne mogućnosti za turistički razvoj i njihovu turističku valorizaciju, a neke od manifestacija već se tradicionalno održavaju i postale su turistički prepoznatljive. Sve to nudi mogućnosti daljnjeg razvoja kroz zajednički koordinirane aktivnosti i međusobnu suradnju svih uključenih. Svakako se to odnosi i na odlično prihvaćenu manifestaciju Wine&Walk Weekend, čiji će se održavanje nastaviti i naredne godine.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost