Vijesti     -     Najave     -     Kontakti

Posjet Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u povodu Svjetskog dana djece

Dom V Nazor

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djece zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević su u pratnji zastupnice u Hrvatskom saboru Nade Murganić danas posjetile Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu. Tom su prigodom ravnateljici Centra Nataši Horvat uručili poklone Karlovačke županije, između ostalog i bon od 2 tisuće kuna za nabavku likovnog pribora za aktivnosti djece korisnika Centra. 

Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor ustanova je socijalne skrbi koja se nalazi pod ingerencijom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Iako Karlovačka županija nije osnivač ove ustanove svake godine financijski i na svaki drugi način pomaže u radu, a posebno pri održavanju tradicionalne Zimske likovne kolonije koju Centar Vladimir Nazor organizira. Ustanova danas pruža socijalne usluge za djecu kroz privremeni smještaj, poludnevni boravak, uslugu cjelodnevnog boravka, uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku te uslugu savjetovanja i pomaganja. Na taj način 25 zaposlenika, od čega 15 stručnih, skrbi za 50-ak djece, korisnika usluga Centra.

Kako je prilikom posjete istaknula zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, vrijednost ove institucije je u stalnoj skrbi za djecu koja iz nekih razloga nemaju adekvatnu skrb u svojim obiteljima, a dosadašnje generacije koje su dio svojeg djetinjstva provele u ovoj ustanovi svjedoče o njenoj vrijednosti i društvenom značaju, što je Karlovačka županija znala prepoznati i cijeniti.

Zapaljena 402 lampiona za 402 nevine žrtve djece u Domovinskom ratu

m 20201119 162231

Udruga veterana satnije “Rebels”,  u četvrtak je, 19. studenog, u Aleji hrvatskih branitelja obilježila sjećanje na svu djecu poginulu u Domovinskom ratu, a ujedno i Međunarodni dan prava djeteta.

Uz hrvatske branitelje i braniteljske udruge sudjelovali su i učenici Osnovne škole Dragojla Jarnević koji su duž šetnice upalili 402 lampiona kako bi se prisjetili 402 nevine žrtve djece tijekomu Domovinskog rata, ali i stradanja mještana Saborskog, Slunja, Škabrnje i Vukovara. U ime Karlovačke županije na događaju je sudjelovala pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević.

foto: Karlovački1

Gotovo 7 milijuna kuna EU sredstava ogulinskom Domu za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina

Dom Ogulin Badurina

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević posjetile su danas Dom za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina u Ogulinu u povodu Odluke o financiranju projekta ove ustanove pod nazivom "Širenje mreže socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke Županije". Kako je gošće upoznala ravnateljica Doma Nataša Vučković Ivošević ovim će projektom, Dom urediti svoj prostor, u funkciju staviti 700 kvadratnih metara tavanskog prostora koji je sada neuređen, urediti park, okoliš objekta te parkiralište, koje trenutno dijelomično dijele s Općom bolnicom Ogulin. Projekt se provodi u partnerstvu s Karlovačkom županijom, a vrijedan je 6.890.331,02 kn, sufinanciran EU sredstvima. 

Projektom bi se uredila i unutrašnjost Doma za osiguranje visokih standarda u opremanju prostora kako bi on u potpunosti bio prilagođen korisnicima. Jedna od projektnih aktivnosti je i nabava vozila i opreme za pružanje usluga pomoći u kući korisnicima u Ogulinu i okolnim mjestima. U program će tako biti dodatno uključeno 60 starijih i nemoćnih osoba za uslugu pomoći u kući. Time će se znatno popraviti skrb o starijim i nemoćnim osobama ogulinskog kraja, koje do sada nisu imale organiziranu skrb ovakvog tipa. Ustanova će za potrebe provođenja ovog projekta zaposliti nove djelatnike. Dom za stare i nemoćne biskup Srećko Badurina trenutno se skrbi za 43 korisnika.

Odlukom o financiranju projekta od strane nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU stekli su se uvijeti za daljnju operacionalizaciju i provođenje projekta čiji je rok provedbe 24 mjeseca. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost