Vijesti     -     Kontakti

Povodom Dana Općine Draganić podijeljena su javna priznanja i priznanja počasnog građanina Draganića

Dan Općine DRaganić 2022 24U petak, 22. travnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Draganić povodom Dana Općine Draganić, koji se obilježava u subotu 23.travnja. Županica Martina Furdek Hajdin i zamjenik županice Dejan Mihajlović nazočili su svečanoj sjednici. 

U Žakanju proslavljen Dan općine

Zakanje dan opcine

Demografske mjere, ulaganje u prometnu infrastrukturu, prije svega obnova i revitalizacija željezničke pruge na pravcu Ljubljana-Karlovac te državne ceste D6, na pravcu od Jurovskog Broda do Netretića, glavni su projekti na kojim će Karlovačka županija raditi u narednom razdoblju na području općine Žakanje, istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar u svom današnjem obraćanju na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, u prigodi obilježavanja Dana općine Žakanje. Pozvala je općinsko vodstvo da zajednički i u sinergiji s državnom razinom rade na realizaciji ovih važnih projekata, koji će značiti razvoj i boljitak za ovaj kraj i njegove stanovnike.

Karlovačka županija donira knjige osnovnoškolskim knjižnicama

knjige za skole

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige i Svjetskog dana knjige, Karlovačka županija donira dio knjiga školskim knjižnicama osnovnih škola kojima je osnivač.  

Kako se u mjesecu travnju obilježavaju Međunarodni dan dječje knjige (02.04.) i Svjetski dan knjige (23.04.), a Karlovačka županija želi istaknuti važnost čitanja knjige od najranije dobi, doniraju se vrijedni primjerci knjiga školskim knjižnicama. Sve osnovne škole, kojima je osnivač Karlovačka županija, dobit će svoje primjerke knjiga koje će učenici koristiti u školskim knjižnicama. Donirat će se ukupno 200-tinjak knjiga i slikovnica u vrijednosti od 5000 kuna.

Županica izaslanica predsjednika Vlade na proslavi Dana općine Vojnić

Vojnic dan opcine

Županica Martina Furdek Hajdin kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na obilježavanju Dana općine Vojnić

Općina Vojnić svečano je u četvrtak, 21. travnja, obilježila Dan općine. Tim je povodom, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Vojniću, služena Sveta misa, a potom su predstavnici Općine Vojnić, zajedno s gostima, obišli novouređenu Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije u Vojniću, koja je u fazi završetka radova. Goste je s projektom upoznao ravnatelj Zavoda Perica Vucelić. 

Prije početka Svečane sjednice Općinskog vijeća Vojnića izaslanstva Općine Vojnić; Karlovačke županije te gostiju iz susjednih gradova i općina položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na preminule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Središnja svečanost, Svečana sjednica Općinskog vijeća, održana je u Domu kulture "Kralj Petar Svačić", uz prisustvo brojnih gostiju iz gradova i općina Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije te Velike Kladuše iz susjedne BiH. Gostima su se ondje obratili predsjednik Općinskog vijeća Azim Durmić te načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić. Svečani skup su pozdravili i načelnik Općine Rakovica Mihovil Bićanić, kao izaslanik predsjednika Zajednica općina RH, a u ime svih gradonačelnika i načelnika općina u Karlovačkoj županiji, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. Svoje čestitke i pozdrave uputili su i gosti iz susjedne Velike Kladuše. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost