Županica izaslanica predsjednika Vlade na proslavi Dana općine Vojnić

Vojnic dan opcine

Županica Martina Furdek Hajdin kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na obilježavanju Dana općine Vojnić

Općina Vojnić svečano je u četvrtak, 21. travnja, obilježila Dan općine. Tim je povodom, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Vojniću, služena Sveta misa, a potom su predstavnici Općine Vojnić, zajedno s gostima, obišli novouređenu Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije u Vojniću, koja je u fazi završetka radova. Goste je s projektom upoznao ravnatelj Zavoda Perica Vucelić. 

Prije početka Svečane sjednice Općinskog vijeća Vojnića izaslanstva Općine Vojnić; Karlovačke županije te gostiju iz susjednih gradova i općina položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na preminule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Središnja svečanost, Svečana sjednica Općinskog vijeća, održana je u Domu kulture "Kralj Petar Svačić", uz prisustvo brojnih gostiju iz gradova i općina Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije te Velike Kladuše iz susjedne BiH. Gostima su se ondje obratili predsjednik Općinskog vijeća Azim Durmić te načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić. Svečani skup su pozdravili i načelnik Općine Rakovica Mihovil Bićanić, kao izaslanik predsjednika Zajednica općina RH, a u ime svih gradonačelnika i načelnika općina u Karlovačkoj županiji, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. Svoje čestitke i pozdrave uputili su i gosti iz susjedne Velike Kladuše. 

Karlovačku županiju predstavljali su županica Martina Furdek Hajdin i zamjenik županice Dejan Mihajlović. Županica Furdek Hajdin na sjednici je bila i u ulozi izaslanice predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. U svom je obraćanju istaknula Općinu Vojnić kao primjer uspješnog suživota triju naroda i triju vjeroispovjesti. Usprkos povijesnim nedaćama koje su ljudi na ovom prostoru prolazili, danas je život na području općine Vojnić vezan na zajedničke interese i potrebe ljudi. U tom pravcu ide i rad općinskih vlasti na čelu s vrijednim načelnikom Nebojšom Andrićem. Rad Općine je projektno orijentiran s ciljem privlačenja sredstava iz različitih fondova. U tome Općini pomaže i Karlovačka županija te Vlada Republike Hrvatske sa svojim ministartvima i agencijama, koji su prepoznali kvalitetne općinske projekte. Karlovačka županija u Vojniću je puno uložila u zdravstvene i školske objekte, a tome svjedoći i današnji obilazak nove zgrade Ispostave Zavoda za hitnu medicinu. To je još jedan važan projekt koji je preduvjet sigurnijeg i ugodnijeg života u ovom kraju te, zajedno s drugim projektima, može utjecati na bolje demografske pokazatelje cijelog ovog prostora. 

Povodom Dana općine Vojnić podjeljene su nagrade i priznanja zaslužnim mještanima. Tako su nagrade dobili Franjo Pinušić, Marijo Valentić, Sedef Bulat, MB obrt i Mirjana Stojković. U ime nagrađenih zahvalila se ravnateljica Osnovne škole Vojnić Mirijana Stojković.

Zanimljiv umjetnički program pripremili su nastavnici i učenici Osnovne škole Vojnić.